26 maart: Aalsterse Klimaatkoepel plant 2e editie Earth Hour in Aalst

14 Maart 2011

De zorgt mee dat dat Aalst opnieuw deelneemt kt aan de .

Aalsterse Klimaatkoepel (DâK)wereldwijde actie Earth Hour

Die actie wordt georganiseerd door de WWF.

I.s.m. de stad zorgen we voor een donker uur op zaterdag 26 maart op de Grote Markt van Aalst, vanaf 20u. Om 20u30 gaat de verlichting van het belfort uit, en kan je genieten van muziekale optredens (beiaard, William Souffreau, free podium) kaarslicht en gezellige drankjes.

Wil je mee de handen uit de mouwen steken bij de organisatie ?
Hartelijk welkom op de vergadering woensdag 16 maart om 20 u in het Wereldhuis, Nieuwbeekstraat 35, Aalst.

Meer info:

Sinds de start in Sydney in 2007, is Earth Hour het grootste globale evenement geworden dat rekent op maatschappelijk betrokkenheid. Vorig jaar hebben één miljard mensen, in 4.597 steden, verspreid over 128 landen, hun lichten gedoofd. Door individuen, families, gemeenschappen, bedrijven?te verenigen voor een gemeenschappelijk doel, kunnen we een beweging in gang zetten en zorgen dat de toekomstige generaties ook kunnen genieten van een gezonde planeet.

Iedereen kan deelnemen door gewoon de lichten een uurtje te doven op 26 maart 2011, van 20.30u tot 21.30u. Op die manier tonen de burgers, de steden en de bedrijven hun steun aan de strijd tegen de klimaatverandering.

Earth Hour is gestart als een lokaal initiatief van WWF-Australië. Op 31 maart 2007 hebben 2,2 miljoen mensen in Sydney hun lichten gedurende een uur uitgeschakeld. De oproep van WWF bereikte vervolgens jaarlijks steeds meer mensen tot er in 2010 een deelnemersrecord bereikt werd: meer dan 4000 steden in 125 landen deden mee.
Steden als Rome, Parijs, New York, Manilla, Mexico en tal van beroemde monumenten doofden hun lichten: de piramides van Egypte, de Verboden Stad in Peking, het vredesmonument in Hiroshima in Japan, Times Square in New York?

In België werd vorig jaar het licht uitgeschakeld bij 750.000 gezinnen, maar ook in 324 steden en dorpen, en 671 bedrijven, waaronder Coca Cola, Allianz, PricewaterhouseCoopers, HSBC, IKEA, Canon, Hilton en McDonalds. Een enorm succes! Earth Hour is dus in enkele jaren uitgegroeid tot de grootste steun in de strijd tegen de klimaatverandering, op internationaal niveau maar ook in België.

Afspraak op 26 maart 2011 van 20u30 tot 21u30!