500 mensen geven op het Werfplein signaal voor verbondenheid.

06 April 2016

Op zaterdag 26 maart, enkele dagen na de vreselijke aanslagen van 22 maart, kwamen bijna 500 mensen samen op het Werfplein. Mensen deelden hun ervaringen rond de noodlottige aanslagen en legden bloemen, tekeningen en kaarsen neer aan het standbeeld van priester Daens. Er was een sterke aanwezigheid uit alle culturele en religieuze gemeenschappen van Aalst. Vanuit de Aalsterse moskeeën kwam er een scherpe veroordeling van de aanslagen. Verschillende organisaties, waaronder  en hebben mee hun schouders gezet onder het initiatief.

Aalst MixtHart boven Hard Aalst

Kersvers Groen Aalst-voorzitter Lander Wantens vertelt waarom hij het initiatief voor deze wake nam: "Ik vind het belangrijk om de verschrikkelijke gebeurtenissen samen te herdenken, maar ook dat we aantonen dat dit ons niet verder uit elkaar drijft of zorgt voor polarisering. Daar samenkomen met mensen, ongeacht huidskleur, religie, geslacht, ideologie geeft een klein beetje tegengewicht tegen de haat en agressie van de daders. Wie erbij was, heeft de kracht van verbondenheid gevoeld."

Tv Oost maakte een mooie reportage. Meer foto's van de herdenking vind je op onze facebookpagina (©Ingrid Buys en Jean-Pierre Swirko).