Boekvoorstelling: "Als de laatste boom geveld is, eten we ons geld wel op."

11 Januari 2018

Boekvoorstelling:

Lokale kern Hart boven hard Regio Aalst-Dender-Asse zet 2018 in met de boekvoorstelling: "Als de laatste boom geveld is,eten we ons geld wel op.

 

Het kapitalisme versus de aarde"

Spreker: Ludo De Witte (auteur van het boek)

Dinsdag 16 januari 2018 om 19u30 (deuren 19u)

in:  AmokEsplanadeplein 14, 9300 Aalst (vlakbij station Aalst)

Inkom: €3,00

Er is iets vreemds aan de hand. Terwijl alle ernstige wetenschappers luid aan de alarmbel trekken, sussen onze politici en bedrijfsleiders: de klimaatverandering wordt aangepakt. Veel mensen in de milieu- en arbeidersbeweging stappen daarin mee. Ze geloven dat technologische innovatie, hernieuwbare energie en een 'slimme' fiscaliteit voor een transitie naar een duurzame samenleving kunnen zorgen. Als ze al niet beginnen over vegetarisme, dikketruiendagen of fietsen naar het werk.

 

Publicist Ludo De Witte heeft het helemaal gehad met die zoethoudertjes. In dit stevig onderbouwd traktaat brengt hij een ongemakkelijke boodschap: it's capitalism, stupid! Willen we de aarde en de mens redden van de ondergang, dan dringt een systeemwissel zich op. Wég van een economie met ingebouwde groeimotor. Radicaal, zegt u? Er zijn helaas geen oplossingen meer die niet radicaal zijn. De Witte breekt een lans voor 'ecosocialisme' en roept milieuactivisten, syndicalisten en bezorgde burgers op om daarin mee te stappen.

Of gaan we, als straks de laatste boom is geveld, ons geld opeten?

Van Harte welkom!

"If you think the economy is more important than the environment,

try holding your breath while counting your money."


Prof. Guy McPherson. School of Natural Resources

 

Alle info: 

www.hartbovenhard.be/aalst/