Boekvoorstelling: TTIP/CETA voor beginners

11 Mei 2017

Boekvoorstelling: TTIP/CETA voor beginners

CETA en TTIP ? Nog nooit van gehoord? Heb je wel iets gehoord over deze zogenaamde vrijhandelsverdragen, maar je wil meer te weten komen, rond de verschillende onderwerpen waarover ze gaan? Je hebt vooral veel vragen, gezien de tegengestelde berichten in de media?

Dan ben je bij ons op het goede adres!
Kom naar onze boekvoorstelling met debat op 16 mei , in LDC De Maretak , Aelbrechtlaan 119A, 9300 Aalst, om 19 u. De toegang is gratis.

Schrijfster en lerares Line De Witte schreef een boek : geen zware technische turf ; het licht wèl voor iedereen een (T)TIPJE van de sluier op.
Ze doet dat in een debat met Julie Steendam ( G3W, Geneeskunde voor de Derde Wereld), Marc Maes ( handelsspecialist 11.11.11), R...af Verbeke ( D19-20 en Stop TTIP Gent).
Moderator van dienst is Lode Vanoost ( journalist dewereldmorgen.be)

Deze mensen hebben zich lange tijd verdiept in de materie, ze weten dus waarover ze spreken, en ze zullen hun kennis graag met jullie delen .

De meningen over CETA en TTIP verschillen grondig; sommigen beweren dat de economie zal groeien, en dat er jobs zullen bijkomen. Anderen hebben het dan weer over lagere arbeids-en loonsvoorwaarden door toegenomen concurrentie. Er zou wel groei mogelijk zijn , maar dan alleen voor grote multinationals en hun aandeelhouders , niet voor hun werknemers , ook niet voor kleine zelfstandigen en KMO's.
Onze voedselveiligheid zou bedreigd zijn. Misschien krijgen we niet meteen chloorkippen op ons bord , maar wie weet ?
Normen voor ons aller milieu en klimaat zouden winsten van grote ondernemingen aantasten, en dan zouden ze onze overheid ( zeg maar : ons , de belastingbetaler) enorme schadeclaims doen betalen ?

Niemand heeft een glazen bol die de toekomst laat zien. Maar wie geen lessen trekt uit de gevolgen van bestaande vrijhandelsverdragen voor gewone mensen en hun leefomgeving, is allicht naïef?

Kom luisteren, vragen stellen, en informeer jezelf en anderen, samen met ons en het brede middenveld dat verenigd is in de Stop TTIP en CETA ? coalitie.