Fietsenstalling station moet veiliger!

29 November 2016

Groen vraagt zich af of de burgemeester woord heeft gehouden. Vorige zomer beloofde hij inspanningen om de fietsgarage nabij het station veiliger te maken, maar de laatste weken worden er weer heel wat fietsen gestolen. Groen kaart dit vanavond aan tijdens de gemeenteraad en maakt van de gelegenheid gebruik om te vragen om de bestaande parking uit te breiden.   "Er worden weer heel wat fietsen gestolen in de bewaakte fietsgarage nabij het station", weet Groen voorzitter Lander Wantens. Hij heeft weet van minstens twee diefstallen de voorbije week. "En wellicht zijn er nog meer mensen slachtoffer geweest van een diefstal. De inspanningen die de burgemeester vorige zomer aankondigde hebben blijkbaar niet het gewenste effect. Zijn prioriteit in het veiligheidsplan werpt alleszins niet de nodige vruchten af.

Vanavond zal gemeenteraadslid Fatma Yildiz tijdens de gemeenteraad vragen welke inspanningen de burgemeester heeft gedaan en tot welke resultaten dit heeft geleid. Groen wil dat de fietsdiefstallen van de afgelopen 6 maanden in kaart worden gebracht en dat de fietsgarage wordt aangepast. "De fietshelling naar niveau 2 is heel steil en glad", vertelt Wantens ook nog. "Bij regenweer is het moeilijk om je fiets onder controle te houden." Hij vraagt om de nodige aanpassingen te doen door in de fietsgleuf een ruwe laag te voorzien. "Bovendien moet het onmogelijk worden gemaakt dat beide ingangen worden versperd door geparkeerde auto's."

Tenslotte beklaagt de Groen voorzitter zich over de overvolle fietsgarage. "Wanneer we het fietsgebruik in Aalst willen stimuleren, is het belangrijk dat de fietsers hun fiets snel en veilig kwijt kunnen. Er is hiervoor nog voldoende ruimte aan de achterkant van het station."