Gemeenteraad mei: onze standpunten

06 Juni 2017

Gemeenteraad mei: onze standpunten

Opheldering geurginder Begin deze maand was Aalst nog eens prominent aanwezig in de nationale media, helaas wel voor een onfrisse reden. Een onverklaarbare stank kwam gedurende dagen uit de riolering en tot op heden blijft dit zaakje 'stinken'. Hoe zit het nu, bijna een maand verder, met het onderzoek? Het heeft maar liefst vijf (!) dagen geduurd eer er officiële communicatie is gekomen naar de getroffen omwonenden. Het is op heden nog steeds niet bevestigd a) wat de oorzaak was en b) of er gezondheidsrisico's aan verbonden waren/zijn.  Groen Aalst wilt zo snel mogelijk duidelijkheid over wat hier is gebeurd. We vinden het smaakloos dat de mensen hier letterlijk en figuurlijk in de stank gelaten zijn en op heden nog steeds in het ongewisse leven over wat ze al die tijd ingeademd hebben. En tenslotte vragen wij de uitwerking van een strak interventieplan om in de toekomst met soortgelijke incidenten om te gaan. Dit was amateurisme. 

 

 

 

Reactie op agendapunt TTIP & CETA

In navolging van vele andere gemeentes werd ook in Aalst door een burgerinitiatief opgeroepen om ons als stad 'TTIP en CETA - vrij' te verklaren. Het bestuur heeft zich hier al onbevoegd in verklaart en wij zullen de laatste zijn om te geloven dat het stadsbestuur dergelijke internationale lobby's het leven zuur kan maken. Wel kan het door deze principiële afwijzing te onderschrijven tonen dat de belangen van de burgers en handelaars van Aalst niet genegeerd mogen worden als er op internationaal niveau onderhandeld wordt; immers de Aalstenaar heeft niets te winnen bij deze megalomane handelsakkoorden.

Esplanadeplein

Groen wilt dat het stadsbestuur advies van de Vlaamse Bouwmeester inwint alvorens over te gaan tot het graven van een bijkomende ondergrondse parking, deze keer onder het Esplanadeplein. We begrijpen niet hoe een bijkomende centrumparking moet bijdragen tot het leefbaar en autoluw maken van de stadskern. 

Lees hier verder over ons standpunt m.b.t. het Esplanadeplein.

U kan de gemeenteraad, de verslagen en agenda's raadplegen op http://aalst.be/stadsbestuur/samenstelling/gemeenteraad?datum=30-05-2017