Groen Aalst reikt voor 7e keer Groene Pluim uit

30 November 2012

Groen Aalst reikt voor de zevende keer een Groene Pluim uit voor een opmerkelijk Aalsters initiatief rond zorg voor natuur en milieu, duurzaamheid (energie, wonen, ...), verkeersveiligheid, sociale acties, samenlevingsopbouw of internationale solidariteit. Kandidaten moeten minstens 1 jaar in Aalst wonen of minstens 1 jaar lid zijn van een Aalsterse vereniging. Verenigingen moeten minstens 1 jaar actief zijn in Aalst.Wie komt in aanmerking?

Hoe wordt een kandidatuur ingediend?

Elke Aalstenaar, bedrijf, school of vereniging van Aalst, kan een voorstel indienen tot uiterlijk zaterdag 5 januari 2012 via een mail naar [email protected].

Je vermeldt naam en adres van de kandidaat en ook een degelijke motivatie waarom zij de Groene Pluim verdienen. De jury onder leiding van Andreas Verleysen en Nancy Elonga kiest op 7 januari uit de kandidaturen een shortlist van vijf initiatieven, die voorgesteld worden op de website van Groen! Aalst.

De uitreiking van de Groene pluim 2012 heeft plaats op zondag 20 januari om 11 uur, tijdens de nieuwjaarsreceptie van Groen Aalst in het Wereldhuis. De genomineerden en de laureaat ontvangen een kunstfoto van Marleen Stallaerts.

Vroegere winnaars van de Groene Pluim waren de sociale werkplaats De Loods (2006), Wim D'Haeseleer van Natuurpunt Honegem (2007), Heidelien Bultinck en Steven Plas van MIERvzw (2008), KAHO Sint-Lieven campus Aalst (2009), Buurtcomité Hopmarkt (2010) en Chiro Atrejoe (2011).