Groen! Aalst reikt voor de vijfde keer Groene Pluim uit

11 December 2010

Groen! Aalst reikt voor de vijfde keer een Groene Pluim uit voor een opmerkelijk Aalsters initiatief rond zorg voor natuur en milieu, duurzaamheid (energie, wonen, ...), verkeersveiligheid, sociale acties, samenlevingsopbouw of internationale solidariteit. Kandidaten moeten minstens 1 jaar in Aalst wonen of minstens 1 jaar lid zijn van een Aalsterse vereniging. Verenigingen moeten minstens 1 jaar actief zijn in Aalst. Wie komt in aanmerking?

Hoe wordt een kandidatuur ingediend?

Elke Aalstenaar, bedrijf, school of vereniging van Aalst, kan een voorstel indienen tot uiterlijk dinsdag 4 januari 2011 via een mail of brief aan Karel Nijs, Denderstraat 33/1 / [email protected] .

Je vermeldt naam en adres van de kandidaat en ook een degelijke motivatie waarom zij de Groene Pluim verdienen. De jury onder leiding van Karel Nijs en Nancy Elonga kiest op 6 januari uit de kandidaturen een shortlist van vijf initiatieven, die voorgesteld worden op de website van Groen! Aalst

De uitreiking van de Groene pluim 2010 heeft plaats op zondag 23 januari om 11uur, tijdens de nieuwjaarsreceptie van Groen! Aalst. De laureaat ontvangt een kunstfoto van Karolien Deman.

Vroegere winnaars van de Groene Pluim waren de sociale werkplaats De Loods (2006), Wim D'Haeseleer van Natuurpunt Honegem (2007), Heidelien Bultinck en Steven Plas van MIERvzw (2008), KAHO Sint-Lieven campus Aalst (2009).