Groen Aalst stapt vastberaden naar verkiezingen 2018

14 December 2017

Groen Aalst stapt vastberaden naar verkiezingen 2018

Groen Aalst stapt vastberaden naar verkiezingen 2018 Op maandag 4 december hebben de leden Groen Aalst zich uitgesproken over de drie belangrijkste plaatsen op de Groen lijst voor 2018. Groen kiest voor een diverse mix

vanvan sterke ervaring en jong talent. De ambitie van de Aalsterse groenen is om bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 hun aantal zetels verdubbelen.

Traditioneel zijn het 5 Groen leden die geen verkiesbare plaats ambiëren die een modellijst voorleggen aan de leden. De belangrijkste plaatsen op de lijst werden afgelopen maandag voorgesteld tijdens een algemene ledenvergadering. Na een anonieme stemming bleek dat de leden van de Aalsterse groenen de modellijst absoluut steunen. "Uit de gesprekken die we de de afgelopen weken hebben gevoerd, werd al duidelijk dat we met een sterke lijst naar de kiezer zullen stappen", meent bestuurslid Annelies Cuypers.

Lijsttrekker wordt Lander Wantens. Wantens is 26 en ondertussen geen onbekende meer in Aalst. Hij heeft tijdens het eerste jaar van zijn voorzitterschap samen met het nieuwe bestuur aan Groen Aalst een nieuwe adem gegeven. Wantens staat bekend om zijn sterke ideeën om Aalst klimaatvriendelijker te maken. In de zomer van 2017 haalde Wantens nog de nationale pers met zijn titanenfietstocht van 7000 km door Europa voor het klimaat. Lander is bachelor in de milieuzorg en werkt als milieu-educator. Hij was actief in de jeugdbeweging maar ook als vrijwilliger bij Climate Express.

Op plaats 2 komt Fatma Yildiz. Yildiz is 51 en zetelt sinds 2016 in de Aalsterse gemeenteraad voor Groen. Yildiz is van Turkse afkomst en woont al 40 jaar in Aalst. Ze werkt bij de federale overheid als bediende en ervaringsdeskundige binnen het coördinatieteam Maatschappelijke Integratie. Ze heeft vele jaren ervaring op federaal en nationaal niveau op gebied van armoede en sociale uitsluiting. Yildiz is meer dan 20 jaar actief als vrijwilliger in verschillende verenigingen die werken rond diversiteit, onderwijs en armoede. Haar interesse en expertise liggen dan ook vooral binnen de domeinen armoedebestrijding, onderwijs en integratie.

Andreas Verleysen (59) behoeft weinig voorstelling. Menig Aalstenaar kent deze bevlogen huisarts uit de Arendwijk. Verleysen staat bekend voor zijn grote dossierkennis en zijn integer politiek werk. Verleysen zal met zijn ervaring de Groen lijst duwen. Zijn grootste bekommernissen liggen in de domeinen verkeersveiligheid, welzijn en volksgezondheid. "Ik vind het belangrijk om mijn ervaring door te geven aan de nieuwe mensen in onze ploeg. Groen heeft er nog nooit zo sterk voorgestaan", zo besluit Verleysen.

Groen-voorzitter Meyrem Almaci zakte af naar Aalst om de Groen kandidaten te steunen: "Ik ben ontzettend fier op dit straffe begin van de Aalsterse lijst. Het pollcomité en de leden hebben gekozen voor echte doeners. Groen is ook in Aalst een vaste waarde geworden en we zien dat we steeds meer Aalstenaars kunnen overtuigen. Dat is dankzij het harde werk van Lander, Fatma en Andreas en alle groene vrijwilligers die hen ondersteunen."

Op de andere Groen kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 is het nog even wachten. De groenen maken zich sterk dat ze met een diverse en kwaliteitsvolle lijst naar de Aalsterse kiezer zullen stappen.