Groen pleit voor fietserstunnel onder Haring

13 September 2017

Groen pleit voor fietserstunnel onder Haring

De partij Groen pleit voor een fiets-, en voetgangerstunnel onder het rondpunt aan de Haring. Dit knooppunt is levensgevaarlijk voor fietsers en voetgangers, de enige veilige oplossing hiervoor is een tunnel waarbij fietsers en voetgangers een veilige doorgang krijgen stelt voorzitter Lander Wantens.


 

Het verkeersknooppunt aan de Haring is een overlevingstocht als fietser of voetganger. Menig ongeval getuigt ook dat dit niet enkel een gevoel, maar ook de harde realiteit is. In de Week van de Mobiliteit (11-19 september) en bij de start van het nieuwe schooljaar is het hoog tijd om hier extra aandacht aan te besteden. 

Wantens verwijst naar inspirerende voorbeelden in Finland. "Wat wij voorstellen is geen onrealistische droom, maar welbeproefde realiteit. Dat dit een serieuze investering is, zullen we zeker ook niet ontkennen. Maar kinderen veilig naar school sturen moet een prioriteit worden", aldus Wantens. "Willen we onze stad op de kaart zetten, dan kunnen we maar beter meteen het voorbeeld zijn voor andere steden en gemeenten in België."