Groen! raadslid Karine Kindermans geeft de fakkel door aan Nancy Elonga

06 December 2010

Karine Kindermans zet uit persoonlijke overwegingen een stap terug uit de Aalsterse politiek. Ze blijft lid van Groen! maar draagt haar mandaat nu over aan Nancy Elonga. Een opmerkelijke wissel, want Aalst krijgt zo zijn eerste gemeenteraadslid van Afrikaanse afkomst. Groen! Aalst is blij dat Nancy Elonga de opdracht aanvaardt, en dankt Karine Kindermans voor de vele jaren onverdroten engagement. Nancy Elonga (24) werd geboren in Kinshasa, en kwam met haar familie naar België toen ze acht jaar was.

Ze woonde eerst in Verviers en Brussel, en verhuisde eind 2004 naar Aalst.

"Ik sloot me hier aan bij Groen! omdat de ecologische en sociale problemen me sterk bezighouden," zegt Nancy.

"Ook in Aalst kunnen we nog veel concrete stappen zetten om duurzaam samen te leven, en de kloof tussen arm en rijk aan te pakken.

Uiteraard ligt de integratie van nieuwe Aalstenaars mij ook na aan het hart, maar Groen! is bekommerd om het lot van alle inwoners, jong en oud.

We willen een leefbare, bruisende stad voor iedereen.

Groen! voert in Aalst al jaren politiek met constructieve ideeën, en als jong gemeenteraadslid wil ik die verder blijven verdedigen."

Nancy Elonga is gehuwd en moeder van 2 dochtertjes. Na haar dagtaak in Brussel volgt ze via avondonderwijs een opleiding marketing. Haar eedaflegging als gemeenteraadslid is gepland voor dinsdag 25 januari.

Iedereen kan die eedaflegging bijwonen, om 20 uur, in de raadzaal van het belfort, Grote Markt Aalst.