Groen wil nieuw Park Noord

27 Mei 2017

Groen wil nieuw Park Noord

Het braakliggen d terrein tussen de Ledebaan & Cesar Haeltermanstraat is de perfecte locatie voor een nieuw stadspark. "We geloven dat we samen met de omwonenden, eigenaar en de stad dit terrein kunnen ontwikkelen tot een nieuwe ontmoetingsplek voor de buurt", zegt Groen voorzitter Lander Wantens. Het braakliggend terrein is 2 ha groot en reeds jaar en dag een kale plek. "Een unieke locatie voor ons project. Of het nu een park wordt, een speelbos, of de nieuwe thuishaven van de plaatselijke jeugdbeweging?? Er zijn veel mogelijkheden, maar de finale beslissing nemen we samen met de buurtbewoners. Iedereen kan zijn ideeën doorgeven via

 

[email protected]. Met al deze feedback willen we nadien een inspraakvergadering organiseren om te kijken of ons voorstel realiseerbaar is. "Wij zijn alvast enthousiast en vastberaden om er iets moois van te maken", aldus nog de voorzitter.

Beton genoeg

"In het hart van onze stad hebben we al meer dan genoeg beton & pleintjes. Er is te weinig groene ruimte in het centrum van onze stad. Ook aan speelmogelijkheden voor kinderen, jeugdbewegingen is er nog een groot tekort. Willen we onze stad leefbaar houden, dan hebben we nood aan extra groen, zeker ook in het centrum", aldus Wantens.

Lees ook de flyer in bijlage. 

BIJLAGEN:

park_noord.pdf