Kledingruilbeurs

23 Januari 2017

Groen Aalst en Jong Groen Aalst organiseren kledingruilbeurs Waarom? Eigenlijk zijn er 1001 redenen! Jong Groen en Groen zijn uiteraard

tegen verspilling, vies van vervuiling en tegen uitbuiting. Helaas worden bij het kleuren en processen van het textiel, en het telen van textielgewassen zoals katoen nog vaak zeer schadelijke stoffen gebruikt, die dan massaal in het milieu terechtkomen. Boeren krijgen een hongerloon betaald om zich dagelijks bloot te stellen aan kankerverwekkende pesticiden en worden ziek. Ook kinderarbeid is in de textielbranche nog een vreselijk actueel probleem. En dan zwijgen we nog over het dierenwelzijn in deze industrie: zoek maar eens op hoe bijvoorbeeld de Angorawol verkregen wordt.

Er zijn wel eerlijke en ethische alternatieven, en deze 'fair fashion' zou een oplossing kunnen zijn. Dankzij deze hippe kledingruil kun je je op een duurzame en voordelige manier in het 'nieuw' steken.

Jong én oud mag kleren, schoenen en accessoires die niet meer gebruikt worden meebrengen naar de Kledingruilbeurs. Deze kunnen in het 'depot' van Jong Groen en Groen ? omgeruild voor jetons, waarmee dan naar hartenlust geshopt kan worden!

Je kunt stylisten en fashionista's van de jeugdbeweging consulteren, die je met plezier advies geven en je geheel vrijblijvend volledig restylen. Wie altijd al eens graag een stijlicoon of model had willen zijn, mag dan het beste van zichzelf geven op de catwalk!

De kledij die op het einde van de kledingruil overblijft wordt geschonken aan de Kringwinkel, waar ze een tweede (of derde) leven krijgt en meteen ook tewerkstelling van laaggeschoolden en langdurig werklozen ondersteunt.

Zaterdag 22 april van 14u tot 17u in Ontmoetingshuis De Brug (Hersthage 11-19, Aalst)

Depot: je kan ook voordien al kleren afgeven bij Lander Wantens, Stationsstraat 31, 9300 Aalst.