Met deze jonge ploeg trekt Groen Aalst naar de kiezer

08 Maart 2018

Met deze jonge ploeg trekt Groen Aalst naar de kiezer

MET DEZE JONGE PLOEG TREKT GROEN AALST NAAR DE KIEZER Eind 2017 maakte Groen al bekend wie de lijstttrekkers voor Groen worden in oktober 2018. Lander Wantens is lijsttrekker, Fatma Yildiz staat op de tweede plaats en Andreas Verleysen duwt de lijst. Nu stelt Groen de overige kandidaten op verkiesbare plaatsen voor. Bestuurslid Patrick Vandamme: “We zijn ontzettend fier op onze sterke kandidaten. Samen hebben ze heel wat expertise en dossierkennis. Ze weten wat leeft in Aalst en werken keihard voor een menselijk, eerlijk en gezond Aalst.”

Op plaats 3 komt Ingmar Baeyens (35 jaar). Ingmar werkt als maatschappelijk werker dagelijks met mensen in armoede en vluchtelingen. Samen met Fatma Yildiz ligt zijn voornaamste bekommernis bij het sociaal beleid van de stad. De aanpak van kinderarmoede is daarbij één van de prioriteiten in Aalst. Daarnaast komt Ingmar uit het ‘nest’ van Chiro Maeva en jeugdhuis Ypsilon. Hij wil samen met Lander en Domien de jeugd écht een stem in de gemeenteraad geven. Ingmar woont met zijn vriendin en zoontje in de Arendwijk.

Voor plaats 4 kiest Groen voor Ingrid Buys (59 jaar). Ingrid is in Hofstade alom gekend als bezielster van de actiegroep “Red de Molenkouter” die ijvert voor behoud van open ruimte, trage voetwegen en overstromingsbuffers in Hofstade. Deze voormalige lerares in het buitengewoon onderwijs heeft een groot hart voor wie het minder makkelijk heeft in het leven. Ingrid is tevens als rasechte carnavaliste lid van een losse groep. Verder engageert ze zich voor Aalst Boomt, Natuurpunt, Edhuca, VZW Trage wegen. Ingrid organiseert samen met haar buren jaarlijks de dag van de trage weg in Hofstade.

Domien De Wit (33 jaar) is de kandidaat voor plaats 5. Domien werkt als leerkracht secundair onderwijs bij DvM-HTB. Daarnaast is hij mede-eigenaar van “PLANK”, een eigentijds houtatelier in de gebouwen van Cimorné. Zijn engagement gaat sterk uit naar jeugdbeleid en leefmilieu. Hij is ervan overtuigd dat verbondenheid, ook binnen het politieke landschap, dé sleutel is naar een betere samenleving. Daarom ook dat hij veel belang hecht aan burgerparticipatie en transparante communicatie.


De volledige lijst van 43 kandidaten wordt later dit voorjaar aan de leden voorgesteld.