Met deze straffe ploeg trekken we naar de kiezer!

26 Mei 2018

Met deze straffe ploeg trekken we naar de kiezer!

De lokale Groen afdeling in Aalst trekt met een sterke en diverse lijst naar de kiezer in oktober.Opvallend is het aantal nieuwe kandidaten op de lijst. Ook heeft de lokale afdeling een aantal opvallende voorstellen voor de carnavalsstad.   

Lijsttrekker Lander Wantens: “We zijn ontzettend fier op de mensen op onze lijst. We merken dat steeds meer mensen geloven in ons positief verhaal. De lijst is een mix van mensen met veel politieke ervaring, doeners uit het middenveld en een grote groep “jong geweld”.

Eerder stelde Groen de kop van de lijst al voor: Plaatsen 1. Lander wantens, 2. Fatma Yildiz, 3. Ingmar Baeyens, 4. Ingrid Buys, 5. Domien De Wit & lijstduwer Andreas Verleysen werden eerder bekend gemaakt. Ook werd bekend dat actrice Joke Devynck de lokale Groen lijst zal ondersteunen.

De Groenen willen in Aalst sterk inzetten op mobiliteit, een leefbare stad & de sociale thema’s.
In het centrum van de stad moeten voetganger & fietser prioriteit krijgen. Het huidige mobiliteitsbeleid doet de Groen afdeling af als een beleid enkel gericht op de auto.
Om dit te veranderen heeft de lokale Groen afdeling enkele voorstellen. Uitbreiding van het voetgangersgebied, de wallenring als as voor fietser & voetganger. Openbaar vervoer (bussen na 20 u tot de deelgemeenten & treinverbindingen ook na  23u met steden als Brussel & Gent). Ook wil Groen de spoorlijn Aalst-Burst elektrificeren, een nieuw treinstation op lijn 50A ter hoogte van de Albatros en een deelwagensysteem voor Aalst.

Verder wil Groen een betaalbare en kwalitatieve woning voor iedere Aalstenaar. Een energieneutrale stad tegen  2040 ipv 2050 zoals nu opgenomen in het klimaatplan. Extra maatschappelijk werkers. Betaalbare zorg voor iedere Aalstenaar. Burgerbudgetten die inwoners zelf de kans geven om aan de stad van morgen te bouwen. Opvallend is dat de Groen afdeling het vragenuur van de gemeenteraad niet langer wil voor politici maar wel voor burgers, om deze een forum te geven.

De Groenen willen ook inzetten op leefbaarheid van het stadscentrum. Extra water in de stad naar model van Freiburg , Kopenhagen & Mechelen.
Nieuwe parken in het centrum van de stad die de groene long van de stad moeten worden.
Uit de stadsmonitor bleek dat Aalst achterop hinkt qua jeugd infrastructuur. Groen wil extra ondersteuning voor de jeugdverenigingen én kwalitatieve infrastructuur.

De volledige lijst kan je hier downloaden.