Nieuw parkeerbeleid in Aalst stimuleert autogebruik

04 Juli 2017

Nieuw parkeerbeleid in Aalst stimuleert autogebruik

De meerderheid wil via het parkeertarief "SHOP en GO" automobilisten : nog eens

voortaan 30' gratis laten parkeren in  het hart van de stad een rode loper voor keizer auto. Dat deze maatregel het  overbodige autogebruik zal aanwakkeren is duidelijk! Dat de voetganger en vooral de tweewieler hierdoor meer gevaar en minder comfort krijgt is voor dit stadsbestuur dus alweer van geen belang?

Van een sturend beleid is helemaal niets  terug te vinden: geen enkele maatregel stuurt de automobilist richting randparkings. Het straat- en  ondergronds parkeren in de stadskern blijft even goedkoop. Terwijl échte centrumsteden sedert jaar en dag een progressief  tarief hanteren: hoe dichter in de stadskern hoe duurder het parkeertarief. Aalst capituleert voor de autolobby en de verstokte autogebruiker. Dit is volledig in tegenstrijd met de mooie belofte "Aalst ontknoopt" en met het klimaatplan.

Groen vraagt een parkeerbeleid dat het gebruik van de wagen net ontmoedigt. Enkel bewoners en wie slecht te been is moet met de wagen tot in het stadscentrum kunnen rijden. Aalst telt voldoende randparkings. Wij vragen een progressief parkeertarief: randparkings met een goedkoop tarief, centrumparkeren duurder.

Andreas Verleysen 
fractievoorzitter