Spaghettifestijn Groen Aalst 30/03

28 Maart 2019

De Groenen die in oktober 2018 een sterke score haalden in Aalst, bijna 10 % en daarmee hun zetelaantal verdubbelden in de gemeenteraad, willen nu ook scoren bij de bovenlokale verkiezingen.

Groen trapt campagne af in Aalst

 

De groenen trappen op 30 maart de campagne af met een heuse campagne meet-up voor de regionale, federale en Europese verkiezingen. De Aalsterse kandidaten Lander Wantens 7e plaats Vlaams en Fatma Yildiz 2e opvolger Vlaams, trekken samen met enkele nationale kopstukken de campagne op gang in Aalst. Europees lijsttrekker Petra De Sutter, federaal kamerlid en Oost-Vlaams lijsttrekker Stefaan Van Hecke, Vlaams parlementslid en 3e effectieve Elisabeth Meuleman zijn eveneens van de partij.

 

De Groenen die in oktober 2018 een sterke score haalden in Aalst, bijna 10 % en daarmee hun zetelaantal verdubbelden in de gemeenteraad, willen nu ook scoren bij de bovenlokale verkiezingen.
De mensen zijn nu meer overtuigd van het belang van ekologische thema’s. Groen wil deze aandacht een positieve stem geven. Kandidaten uit Aalst, Ninove, Denderleeuw, Lede, ... organiseren daarom met enkele nationale kopstukken een gemeenschappelijk campagne event.

 

Groen wil extra inzetten op de Denderstreek die recent nog in het nieuws kwam met de pano reportage. We willen hier een verbindend verhaal brengen : goed samenleven tussen verschillende culturen is wel mogelijk, de nieuwkomers welkom heten is de beste garantie op integratie. Samenwerken is een verrijking, geen achteruitgang. Dat is het echte DNA van de Denderstreek.


Fatma Yildiz, gemeenteraadslid in Aalst, wil  zich inzetten voor thema’s als kwalitatief onderwijs, afbouwen van kinderarmoede, harmonisch samenleven. Lander Wantens, vertegenwoordiger van de klimaatgeneratie, wil sterk focussen op de uitdagingen die het  klimaat en de vastlopende mobiliteit ons stellen.

Groen hoopt met deze thema ’s en kandidaten sterk te scoren in onze Denderregio.

Afspraak nu zaterdagavond 30 maart, vanaf 18.30u in stedelijke basisschool de duizendpootjes Binnenstraat 157 Aalst.

Iedereen is hartelijk welkom voor een spaghetti (veggie of vlees), drankje, babbel, …