Strategische kandidaten en inhoudelijke speerpunten

02 April 2024

Strategische kandidaten en inhoudelijke speerpunten

Ontdek hier onze strategische kandidaten, alsook de tien inhoudelijke speerpunten waarmee we naar de kiezer trekken voor de lokale verkiezingen in oktober van dit jaar.

We kiezen naast de huidige raadsleden resoluut voor vernieuwing, diversiteit en onafhankelijken. Met deze open lijst willen we een progressief en positief alternatief vormen voor de huidige coalitie.

Nadat we eerder al de lijsttrekker aankondigden, stellen we nu ook de strategische kandidaten voor. Op de 2de plaats vind je huidig gemeenteraadslid Huguette van Medegael terug. Zij is verpleegster, vakbondsmilitant en mantelzorger. Op plaats 3 staat Ingmar Baeyens, lokaal voorzitter, eveneens gemeenteraadslid en maatschappelijk werker van beroep. Op de 4de plaats staat Sarah De Bruecker. Zij is vakbondssecretaris in Brussel, gemeenteraadslid en lokaal ondervoorzitter. Sarah staat tevens op de lijst voor de federale verkiezingen in juni als 2de opvolger voor de Kamer.

Op plaats 5 vinden we een onafhankelijke kandidaat terug, nl. Patrick Tonneau. Een ondernemer in hart en nieren en zaakvoerder van Groendruk, een duurzame drukkerij. Vervolgens hebben we Hayat Zeriouh op plaats 8. Ze is afkomstig uit Marokko en is sinds ‘96 inwoner van Aalst. Hayat werkt bij Minor Ndako in Brussel, een organisatie die opvang en begeleiding biedt aan buitenlandse niet-begeleide minderjarigen. Ook Hayat staat als onafhankelijke op de lijst. Op de 9de plaats staat Jasper De Jaeger, leerkracht Godsdienst aan het SMI. Tot slot hebben we Dana Nashwan op plaats 10. Zij is afkomstig uit Gaza (Palestina) en is eveneens een onafhankelijke kandidate. Dana woont verschillende jaren in Aalst nu en als jonge mama combineert zij het moederschap met studies Politieke Wetenschappen op de VUB. Over de kandidaten die plaatsen 6 en 7 zullen innemen en ook de kandidaten die de verdere lijst voor Groen Aalst zullen vervolledigen worden in de volgende maanden bekendgemaakt. De partij blijft mikken op 1/3e onafhankelijke kandidaten.

Verder werd op de avond van het pollcongres ook een sterk partijprogramma specifiek voor Aalst en de deelgemeenten voorgesteld. Het betreft 10 duidelijke speerpunten die de komende weken en maanden verder worden uitgewerkt. Groen Aalst vindt de inspraak van het volk daarbij bijzonder belangrijk. In tegenstelling tot andere partijen zal zij dus de Aalstenaars hier nauw bij betrekken. Zo lanceerde de partij eerder al een bevraging en gaat zij verder deur aan deur in alle deelgemeenten om op die manier zoveel mogelijk input te verzamelen.

De 10 speerpunten zijn:

1. Een klimaat robuust Aalst

2. Betaalbaar en kwalitatief wonen

3. Verkeersveilig en bereikbaar Aalst

4. Een inclusieve stad

5. We nemen jong en oud mee in ons beleid

6. Armoede wegwerken in Aalst

7. Meer natuur in Aalst

8. Een veilige en leefbare stad

9. Sterke circulaire en lokale economie

10. Een beleid op mensenmaat: welzijn, sport en cultuur voor iedereen

Met deze 10 strategische kandidaten en 10 speerpunten mikt de partij nu op 4 à 5 zetels in Aalst. De voorbije jaren is zij als kleinste partij met 1 – 2 zetels gegroeid naar 5 zetels in de gemeenteraad en werd zo de derde partij in Aalst.  Groen ziet zichzelf als het enige volwaardige alternatief voor het huidige bestuur waar NVA afwisselend met Vooruit, CD&V en Open VLD nu al bijna 12 jaar de plak zwaait. Het is tijd voor verandering. Voor een groener, gezonder en leefbaarder Aalst voor iedereen.