Wanneer gaat het jaagpad aan de Dender terug open?

06 Juli 2016

Groen Aalst voorzitter Lander Wantens pleit voor de heropening van het jaagpad tussen Aalst & Erembodegem. Wantens: "Bij de start van de werken aan de nieuwe stuwsluis werd beloofd dat het jaagpad in de zomer opnieuw bereikbaar zou zijn met behulp van een tijdelijke weg langs de spoorweg. Tot op vandaag is het jaagpad echter nog steeds afgesloten. Het Jaagpad is een belangrijke schakel in de fietsverbinding Aalst-Erembodegem. Zeker in de zomer is er heel wat fietstoerisme langs de Dender.  Bewoners van Erembodegem gebruiken dit jaagpad ook om in Aalst te komen winkelen.  De fietser wordt nu verplicht om via de Brusselse-of Ninovesteenweg te fietsen.

Het stadsbestuur toont goede wil en heeft goede intenties, maar hun initiatieven zijn vaak druppels op een hete plaat. Zo is het nieuwe fietspad in de Moorselbaan veel te smal en levensgevaarlijk door de geparkeerde auto's. De ingevoerde fietsstraten schieten hun doel voorbij want de meeste Aalstenaars weten niet dat je in een fietsstraat de fietsers niet mag inhalen en niet sneller mag rijden dan 30 km per uur.  

Het promoten van fietsen begint volgens Groen bij de gepaste infrastructuur. Een veilige & aangename fietsverbinding is de eerste start om mensen op de fiets te krijgen.

Lees ook het artikel in het Laatste Nieuws: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-aalst/jaagpad-blijft-maar-dicht-a2787617/??

?