Wie verdient de Groene Pluim 2018?

04 Januari 2018

Wie verdient de Groene Pluim 2018?

Groen Aalst nomineert 5 Aalsterse initiatieven Groen Aalst reikt op 27 januari voor de 12

de maal de groene pluim uit, dit samen met de Gentse Schepen Elke Decruyenaere. "Na een open oproep tot nominatie besliste de jury 5 kandidaten te selecteren", aldus Groen Aalst voorzitter Lander Wantens.
Voor de keuze van de winnaar doet de jury een oproep naar het publiek. Via een online voting kan gestemd worden voor de uiteindelijke winnaar. Iedereen kan stemmen via de website
www.groenaalst.be. Vorig jaar ging de prijs naar scouts AKABE.

De 5 genomineerden voor de groene pluim zijn:

Shelter vzw wil tijdelijk onderdak aanbieden voor meerderjarige jongeren die genoodzaakt zijn om op eigen benen staan maar daar nog niet klaar voor zijn.

Is  een groep buren, vrienden en sympathisanten die begaan zijn met de weide gelegen aan de Molenkouter in Hofstade. De groep verzet zich tegen  het verkavelen van dit natuur- en overstromingsgebied. De beek naast de weide overstroomt geregeld en de weide is dan de buffer voor de buurt. 

Kledingwinkel Weg & Weer is een duurzame ruilwinkel van de stad, het OCMW en het Huis van Het Kind. Je  ruilt er kinderbroeken, T-shirts en jasjes voor een nieuw exemplaar.

Een online platform met als doelstelling voedseloverschotten te delen met mensen in armoede. Deze doeners helpen mensen en gaan voedselverspilling tegen.

De Warme Meente is een kleinschalig lokaal permacultuur-voedselcollectief. In een oude serre in Moorsel kweekt een groep enthousiastelingen  Zuiderse gewassen. De Warme Meente brengt mensen sam  en in een inspirerende omgeving, rond een tafel vol gezond, divers, duurzaam geproduceerd eten. 

De Genomineerden zullen een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor de nieuwjaarsreceptie van Groen Aalst op 27 januari om 20.00u in de Cimorné (Alfred Nichelstraat 14). Op de nieuwjaarsreceptie zal de laureaat worden bekend gemaakt. Zowel de genomineerden als de uiteindelijke winnaar krijgen een prijs.