Wie wint de Groene Pluim 2017?

18 December 2016

Groen nomineert 5 doeners voor Groene Pluim Groen Aalst reikt op 15 januari voor de 11 keer de Groene Pluim uit, dit keer samen met federaal kamerlid Evita Willaert. Groen Aalst voorzitter Lander Wantens: "Na een open oproep tot nominatie besliste de jury 5 kandidaten te selecteren. De keuze van de uiteindelijke winnaar ligt volledig in handen van het publiek en de leden van Groen Aalst. Je kan je stem uitbrengen via de pol op onze website.

e

De 5 genomineerden voor de Groene Pluim zijn.

Een jeugdbeweging uit Aalst, maar net een beetje anders. Het is een jeugdvereniging die zich voornamelijk richt naar kinderen en jongeren met een beperking, maar ook naar alle kinderen en jongeren die om de één of andere reden niet goed aarden in een andere jeugdvereniging kunnen bij Akabe terecht. Bovendien is er bij Akabe ook een tak voor volwassen personen met een handicap.

Groen Aalst nomineert AKABE, omdat ze zich blijven inzetten voor zowel jongeren als volwassenen met een handicap, die veel te vaak uit de boot vallen in onze maatschappij.

http://www.akabeaalst.be

2. AMOK

AMOK is een eigenzinnige Bar en Art Space met een natuurlijke spirit en
een wisselend aanbod van ontdekkingen. Voor hun koffies en thees kiezen Annelien en Deborah voor ambachtelijke en natuurlijke koffies, thees en andere dranken. Als Art Space geeft Amok een podium aan bands & dj's. Amok toont dat creatief ondernemen en duurzaamheid ook in Aalst een sterke match is. We zijn bovendien fan van het prachtige gevelgroen!

https://www.facebook.com/pg/amok.space
 

3. Denderstroom

Denderstroom werd in 2016 opgericht als burgercoöperatie die investeert in hernieuwbare energie. Dit initiatief wil in regio Aalst middelgrote zonnepanelen-installaties aankopen en installeren op bvb. onbenutte daken van scholen. De geproduceerde energie wordt verkocht aan voordeeltarief aan de scholen en bedrijven die hun dak ter beschikking stellen.

Groen Aalst nomineert de doeners van Denderstroom omdat zij op een zeer innovatieve en democratische manier lokaal en duurzaam energie produceren. Een win-win-situatie voor alle partijen!

www.denderstroom.be

4.   Maak Aalst TTIP/CETA-vrij

Dit spontane burgerinitiatief 'Maak Aalst CETA&TTIP-vrij' lanceerde een Voorstel van de Burger om onze stad CETA&TTIP-vrij te laten verklaren, in navolging van vele andere Europese steden. Groen Aalst steunt dit initiatief, omdat beide vrijhandelsverdragen ervoor zullen zorgen dat onze lokale economie het moeilijker krijgt, onze milieunormen met de voeten getreden worden & rechtszaken voor ellenlange procedures kunnen zorgen.

https://www.facebook.com/AalstCETAenTTIPvrij
 
 

5. Vonk en Nore De Grez

Vonk is de nieuwe naam van de Aalsterse Jeugdraad. Dit jong geweld vertegenwoordigt alle Aalsterse kinderen en jongeren.
Nore De Grez was tot voor kort de straffe voorzitster van de Jeugdraad. Na een 4 jaar durend engagement, heeft ze dit jaar de fakkel doorgegeven. Haar gedrevenheid, inzet en vele werkt maakt ook dat er een hele ploeg nodig is om haar taken over te nemen.

Groen Aalst nomineert Vonk en Nore omdat Jongeren de toekomst van Aalst zijn. Omdat jongeren een stem & ondersteuning verdienen in hun zoektocht naar een eigen identiteit, leven, engagement die ze opbouwen.

https://www.facebook.com/vonkaalst/

 

De Genomineerden zullen een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor de nieuwjaarsreceptie van Groen Aalst op 15 januari in Het Wereldhuis (Nieuwbeekstraat 35). Op de nieuwjaarsreceptie zal de laureaat worden bekend gemaakt. Zowel de genomineerden als de uiteindelijke winnaar krijgen een prijs.