"Zonder Honger naar Bed Aalst" wint de Groene Pluim 2018

02 Februari 2018

Op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Groen Aalst kregen de vrijwilligers van de Facebookgroep "Zonder honger naar bed" de Groene Pluim 2018. "Zonder Honger naar Bed" brengt mensen die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen in contact met mensen die maaltijden op overschot hebben. Op deze manier voorkomen we verspilling én kunnen mensen in armoede een gezonde maaltijd krijgen. ? De winnaar ontving en gepersonaliseerde broodplank van lokaal houtatelier Plank 

uit handen van Gents schepen Elke Decruyenaere.

"Initiatieven als deze zijn ontzettend belangrijk", vindt ook Gents schepen voor Groen Elke Decruyenaere. "Heel wat van onze afdelingen hebben een jarenlange traditie om een Groene Pluim uit te reiken en dit met groeiend succes. Op deze manier willen we prachtinitiatieven als deze in Aalst in de schijnwerper plaatsen."

Naast de FB groep zonder honger naar bed waren ook Red de Molenkouter, vzw Shelter, de Warme Meente & (kleding)ruilwinkel Weg & Weer genomineerd. "Voor de tweede maal hebben we via een online stemming laten beslissen wie de winnaar van de Groene Pluim. Meer dan 700 Aalstenaars hebben gestemd op de 5 genomineerden. We wensen alle initiatieven veel succes in 2018", besluit Wantens.

De nieuwjaarsreceptie was druk en gezellig! Een sfeerverslag: