AKABE wint Groene Pluim 2017

16 Januari 2017

AKABE wint Groene Pluim 2017

Op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Groen Aalst kregen de jongeren van AKABE de Groene Pluim 2017. Het waren dit jaar niet de leden van Groen Aalst maar meer dan 400 geëngageerde Aalstenaars die hierover beslisten via een online stemming. De jongeren van AKABE ontving de prijs uit handen van Vlaams Parlementslid Bjorn Rzoska. AKABE is een tak binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen die zich inzet voor scouting voor jongeren met een handicap. Deze handicap kan zowel lichamelijk als mentaal zijn. "De Aalsterse afdeling van AKABE levert prachtig werk in onze stad", vindt Groen voorzitter Lander Wantens. "Het is fantastisch dat scouting op die manier voor iedereen wordt georganiseerd en Anders KAn BEst."   

"Initiatieven als deze zijn ontzettend belangrijk", vindt ook Vlaams parlementslid voor Groen Bjorn Rozska. "Heel wat van onze afdelingen hebben een jarenlange traditie om een Groene Pluim uit te reiken en dit met groeiend succes. Op deze manier willen we prachtinitiatieven als deze in Aalst in de schijnwerper plaatsen."
 
Naast AKABE waren ook Bar en Art Space AMOK, de burgercoörperatie voor hernieuwbare energie Denderstroom, het burgerinitiatief 'Maak Aalst TTIP/CETA vrij', de Aalsterse jeugdraad VONK en haar voormalige voorzitter Nore De Grez genomineerd. "Dit jaar hebben we op een andere manier beslist over de winnaar van de Groene Pluim. Via een online enquête hebben meer dan 400 Aalstenaars gestemd op de 5 genomineerden. We wensen alle initiatieven veel succes in 2017", besluit Wantens.